top of page

Hatay 2. Zafer Kupası'nda kupalar sahiplerini buldu


Hatay 2. Zafer kupası

Hatay Büyükşehir Belediyesi için organizasyonunu gerçekleştirdiğimiz 2. Zafer Turnuvası'nın final günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde coşkuyla sona erdi.

2007 (U12), 2008 (U11) ve 2009 (U10) olarak üç kategoride olmak üzere gerçekleştirilen Hatay 2. Zafer Kupası'na 12 farklı ilden 37 takım katıldı. Oynanan 104 maçta fileler 389 kez topla buluştu.

U12 Kategorisi final maçında Fenerbahçe penaltı atışlarıyla rakibi Kasırga Sporu yenerek kategorisinde şampiyonluk kupasını kaldırırken, 3.lük maçlarında Hatay Büyükşehir Belediyespor, Hataysporu penaltı atışlarıyla yenerek kategorisinde üçünlük kupasını kazanan taraf oldu.

U11 Kategorisi final maçında Beşiktaş rakibi Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenerek Şampiyonluk kapasını kaldıran taraf olurken, 3.lük maçında Maraş Spor rakibi Kasırga sporu 2-0 yenerek kategorinin üçüncülük kupasını evine götürdü.

U10 Kategorisi final maçında Maraş Spor rakibi Kasırga Sporu 2-0 yenerek Şampiyonluk Kupasını kazanırken, üçüncülük maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor rakibi Mersin Gençsaraylı takımını 4-1 yenerek üçüncülük kupasını kazanan taraf oldu.

Hatay 2. Zafer Kupası final maçlarına Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da teşrif etti. Final maçlarının start vuruşlarını da gerçekleştiren Savaş, geleneksel olarak gerçekleştirilmek istenen Hatay Zafer Kupası ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılının tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde 2. Zafer Kupasını yapmanın onurunu taşıyoruz. Bu turnuvada Fenerbahçe Beşiktaş dahil 12 ilden 37 takımımız 700 civarı çocuğumuz ile futbol oynuyor. İnşallah yarının milli futbolcuları bu sahalardan çıkacak. Cumhuriyetin ilanının yıldönümünde bu organizasyona katılan hemen herkesin elinde türk bayrağı var, bir karnaval şeklinde, gençlerimizin burada futbol oynamasını seyrediyoruz. Her geçen sene organizasyon daha profesyonelce yapılıyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha geniş kitlelere hitap edecek şekilde daha fazla takımla üçüncü, dördüncü, beşinci Hatay Zafer Kupası turnuvalarını Cumhuriyet Bayramlarımızda yapmanın onurunu taşırız. Organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden arkadaşlara ve organizasyonun profesyonelce gerçekleştiren DMD Sportif Turizm ekibine teşekkür ediyorum. Bununla birlikte buraya kadar gelen bizi onurlandıran belki gelecekte Türk Sporuna katkı sağlayacak ve belki Milli takımda oynayacak sporcularımıza canı gönülden teşekkür ediyorum."

DMD Sportif Turizm Genel Direktörü Mehmet Turu ise organizasyon ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Geçtiğimiz sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Zafer Kupası organizasyonunu geleneksel hale getirmenin gururunu yaşıyoruz. Herkesin savaş var dediği aslında tertemiz bir bölge olan Hatay’a geldik ve burada herşeyin olumlu olduğunu tüm katılımcılarla beraber bir kez daha yaşadık. Başta Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere tüm katılımcı takımlara teşekkür ederiz."

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
bottom of page