top of page

1881 U13 CUP'ta kupalar sahiplerine kavuştu

DMD Sportif Turizm tarafından U13 Kategorisine özel düzenlenen 13 ilden sadece 20 elit takımın kabul edildiği 1881 U13 Cup sona erdi. 9-11 Kasım tarihlerinde Antalya Serik'te organize edilen turnuvaya 450'si sporcu yaklaşık 600 kişi katıldı. 3 gün boyunca küçük bir Türkiye Şampiyonasına dönüşen turnuvada oynanan 74 maçta fileler 230 kez topla buluştu.

Fenerbahçe, Antalyaspor, Konyaspor, Sivasspor, Altınordu FK takımlarının yanısıra Marmaris 1923, Aksaray Belediye, Antalya DSİ, Eskişehir DSİ Bentspor, Aydın Yıldızspor, Bursa Fethiye, Konya Kasırga, İstanbul Mimaroba, Ankara Aslanspor, ATC Atletik Maraş, Bursa Uludağ Yıldız, Bursa Zaferspor, Mersin Yenişehir İdmanyurdu, Bursa Milletspor, Antalya Trabzonlular takımları arasında kıyasıya rekabet ve keyifle oynanan maçlar sonrasında oluşan final gruplarından yarı finale çıkan Fenerbahçe rakibi Sivasspor'u 3-2 skorla geçerek adını finale yazdırırken, Marmaris 1923, Altınordu FK'yı tek golle geçerek finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

3.lük maçında Sivasspor, Altınordu FK takımını 1-0 skorla mağlup ederek, üçüncülük kupasını evine götüren taraf oldu.

1881 u13 cup fenerbahçe - marmaris 1923 final maçı seremonisi

Final maçında karşı karşıya gelen Fenerbahçe rakibi Marmaris 1923 sporu 3-0 skorla yenerek şampiyonluk kupasını kaldıran taraf oldu.

Final maçının ardından konaklamanın da yapıldığı Fun&Sun River Hotel'de düzenlenen kupa ve madalya töreninde 1881 U13 Cup'a katılan bütün sporculara madalya dağıtılırken, dereceye giren ilk dört takıma da kupa takdim edildi. Ayrıca MVP Uygulaması yapılan turnuvada En Değerli Oyuncu ödülünü, turnuva komitesi Altınordu FK takımından Sercan Demirkıran'a takdim etti.

Şampiyonluk kupasını kaldıran Fenerbahçe takımı U13 Antrenörü Fatih Süt 1881 U13 Turnuvası ile ilgili olarak "Çok güzel bir organizasyondu, DMD Turizm'e çok teşekkür ediyoruz, bizi çok güzel ağırladılar. Otel çok güzeldi. İlk gün oynadığımız zeminde küçük sıkıntılar yaşadık ama final oynadığımız saha gerçekten mükemmeldi" dedi. Kazanılan şampiyonluk ile ilgili olarak da konuşan Süt, "Bizim için başarıdan ziyade çocukların gelişim sağlamaları, başka bir kültürel ortama girmeleri önemli. O yüzden bizim için gerçekten başarılı geçti. Emeği geçen herkesin eline sağlık" şeklinde konuştu.

Final oynayarak ikincilik kupasını kazanan Marmaris 1923 Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Görkem Murat Dinç, turnuva organizasyonlarının önemine dikkat çekerek "DMD Turizm'in düzenlemiş olduğu bu güzel organizasyonla birlikte katıldığımız on birinci turnuva oldu. Bir buçuk, iki yıllık bir geçmişimiz var. Bu turnuvalar bizim gibi imkanları kısıtlı takımlar için çok faydalı oluyor. Marmaris'teki maç eksiğimizi bu gibi turnuvalarda gidererek Süper Lig'den veya profesyonel takımlarla oynama şansı buluyoruz. Bu takımlara karşı oynamak, galip gelmek çocuklarımızın hevesini arttırıyor. Bunun için bu turnuvanın organizatörlerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Marmaris 1923 U13 takımının başarısına da değinen Dinç, "İmkansızlıklar içinde amatör bir takımın neler yapabileceğini bu turnuvada gösterdik" dedi. 1881 U13 Cup futbol turnuvasını düzenleyen DMD Turizm'e teşekkür eden Görkem Murat Dinç, şunları kaydetti: "İnşallah bundan sonraki turnuvalara başka yaş gruplarında da katılacağız. Çocuklarımızın iyi yerlere gelebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Diyoruz ya 'çocuklarımız geleceğimiz' İşte burada, bu turnuvalarda daha iyi olacak."

1881 U13 Cup futbol turnuvasında üçüncülük kupasını evine götüren Sivasspor U13 Teknik Sorumlusu Murat Küçükyazıcı şunları ifade etti: "Öncelikle çok başarılı bir turnuva oldu. Takımımız üçüncü oldu. Bu turnuvaların oyuncuların gelişimi açısından çok önemli olduğunu ve daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyoruz" derken altyapı çalışmalarına da değinerek, "Sivasspor olarak son iki senedir bir yapılanma içine girdik. Bu yapılanmada yol katettik ve başarılı olduk. İlerleyen yıllarda Sivasspor altyapıda söz sahibi bir takıma dönüşecek. Kendi bölgemizden oyuncular tercih ederek İç Anadolu'nun aslanları olacağız inşallah" dedi.

1881 U13 Cup futbol turnuvasında dördüncülük kupasını İzmir'e götüren Altınordu 1. ve 2. Dönem Teknik Direktörü Tolga Şanbay organizasyon ile ilgili olarak "oyuncularımızın gelişimi açısından Çok faydalı olduğunu düşündüğümüz bir turnuvaydı. Bu tarz turnuvaların devamını dileriz. Başta DMD Sportif Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Turu ve Sportif Direktörü Taygun Yavaş'a turnuva boyunca gösterdikleri ilgi alaka için şahsım ve kulübüm adına teşekkür ederim" dedi.

DMD Sportif Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Turu turnuva sonrasında yaptığı açıklamada "Tek yaş kategorisinde düzenlediğimiz ilk turnuvamızı U13 kategorisinde çok özel bir tarihte Antalya’da gerçekleştirdik. Ata’mızın doğum tarihi olan 1881 yılı ile vurgu yaptığımız turnuvada çocuklarımıza ülkemizin kurucusunu bir kez daha anlatmak adına maçlar haricinde film gösterimleri de dahil olmak üzere çeşitli vurgularda bulunduk" derken sözlerine şöyle devam etti; "Turnuvada müsabakalar ilk kez kullanımımızda olan yeni sahalarımızda gerçekleşti. Tamamlanacak ilave bölümleriyle sayılı büyük tesisler arasında olacak Sports Hub Tesislerinde ileride daha çok kategorinin yer aldığı fazla sayıda sahamız ile hizmetler vereceğiz. Turnuvaya katılan takımların kalitesi, maçların keyfi üst düzeydeydi. Türkiye Şampiyonası keyfindeki 1881 U13 Cup’a tüm katılan ve ayrıca dereceye giren takımları kutlarım."

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
bottom of page